Nieuws Actueel

Efteling piekt dankzij Belgen en bedrijven

Caroline Spilt 30 april 2015

Droomvlucht efteling 335

Attractiepark de Efteling heeft in 2014 een recordaantal bezoekers getrokken. Met 4,4 miljoen mensen was het aanzienlijk drukker dan een jaar daarvoor, toen de teller op 4,15 miljoen bleef steken. Dat maakte het park donderdag bekend.

Een deel van de groei komt uit de zakelijke markt. Daarnaast raakt de wereld van Langnek, Droomvlucht en Vliegende Hollander steeds bekender in buurlanden: het aantal Belgische gasten steeg bijvoorbeeld met bijna een kwart, het aantal Duitsers met 13 procent.

"Het was een heel goed jaar'', zegt een woordvoerster tevreden. De Efteling wil nog verder groeien en streeft naar 5 miljoen bezoekers in 2020. Maar wordt het dan niet veel te lang wachten bij de gevreesde hekjes voor de attracties? Volgens de woordvoerster valt dat mee.

"De pieken zijn er een beetje af, het bezoek komt meer gespreid.'' Dat komt onder meer doordat het park tegenwoordig het hele jaar open is, schoolvakanties niet overal tegelijk zijn en bedrijven vaak juist op rustige, doordeweekse dagen met hun personeel naar de Efteling komen.