Nieuws Actueel

Eigenaar Buitenplaats Holten verbaasd over gewijzigd chaletplan gemeente

Van onze redactie 29 december 2014

Van de Maat kocht de camping aan de Holterstraatweg in 2007 om er een chaletpark van te maken en is tevens eigenaar van Vakantiepark en Partycentrum ’t Mölke in Zuna. De ondernemer hoorde slechts enkele weken geleden van het ‘foutje’ in het nieuwe bestemmingsplan buitengebied.

‘Niet voldoende’

Het college heeft op verzoek van Van de Maat besloten de fout te corrigeren en staat nu vijftig plaatsen toe. „Maar dat is nog niet voldoende”, reageert Van de Maat. „We hebben een plan laten maken voor 75 chalets. Ik begrijp niet waarom de gemeente nu met het aantal van vijftig komt. Voor ons is dat aantal niet rendabel.” Van de Maat heeft een advocaat in de arm genomen.

In het besluit plaatst het college echter de kanttekening dat Van de Maat de afgelopen jaren slechts zeven chalets realiseerde op Buitenplaats Holten. Van de Maat ‘heeft in zijn verzoek niet aangetoond dat het hier om een concreet verzoek gaat dat hij binnen afzienbare tijd kan uitvoeren’. Omdat het bestemmingsplan ‘slechts’ tien jaar geldig is, adviseert het college Van de Maat binnen een jaar met een concreet plan te komen.

Foto: Buitenplaats Holten-eigenaar Bert van de Maat. (Wouter Borre)