Nieuws Actueel

Eigenaar Café Hansie vermaakt gasten met muzikale gave

Van onze redactie 15 juli 2015

Hans Welling Cafe Bartje Bert Kamp

Hans Welling (33) probeert niet alleen van achter de tap zijn gasten te vermaken, maar ook met z'n muzikale gaven.

Muzikale avonden De voormalige zanger en drummer heeft in twee jaar tijd al een grote schare stamgasten verzameld in Hansie. Zij worden binnenkort getrakteerd op muzikale avonden, waarbij de kastelein zelf achter de microfoon staat.

Stiekeme droom "Dit is altijd mijn stiekeme droom geweest", zegt Hans glunderend. "Als ik vroeger met vrienden in de kroeg zat, zeiden ze vaak tegen mij dat ik een goede kroegbaas zou zijn, dat het echt iets voor mij was. Ik lachte het dan een beetje weg, ik ging er nooit echt op in. Ondanks dat ik laconiek reageerde, voelde ik diep in mijn hart dat het echt zo was."

Jamsessies De geboren en getogen Wierdenaar vindt, naast zijn werk achter de tap, livemuziek het mooiste dat er is. "Ik ga jamsessies organiseren, voor allerlei muzikanten. Bijzonder hoor, van het drumstel naar de tapkraan, maar wil ik wel eindigen achter de tap?", lacht de tappende drummer.

Echte kastelein Het is niet zo gek dat Hans in de horeca is beland. "Het zit in mijn bloed. Mijn ouders beheerden altijd zalencentrum Het Anker in Wierden. Op mijn vijftiende stond ik zelf al achter de tap."De stamgasten beamen dit. "Het zit in hem'', bevestigt vaste bezoeker Erwin. "Dit is een echte kastelein, die zijn zeldzaam geworden. Hij is er altijd, hij kent bijna iedereen die hier binnenkomt."

Nu Hansie met zijn bier, muziek, daghap en zelfs een lunchkaart Wierden verovert, kan Hans zijn geluk niet op. "Dit is mijn droom. Een café draaiende houden in deze tijd lukt niet zonder meer te bieden. In mijn geval is dat livemuziek, jamsessies, eten en evenementen."

Hans Welling organiseert ook regelmatig evenementen, zoals een kampioenschap 'strikzitten'. De gasten worden met hun stropdas aan tafel vastgespijkerd. Degene die het langst blijft zitten, wint. "Tja... je moet toch een keer naar de wc", lacht Hans. "Of je een luier om mag? Natuurlijk, dan kom ik niet meer bij van het lachen."

Foto: Bert Kamp