Nieuws Actueel

Eigenaar doet aangifte van kraak asielzoekers

Van onze redactie 16 april 2015

Image 4860871

Dat liet een woordvoerder van de gemeente weten. Volgens hem moet het Openbaar Ministerie (OM) beoordelen of er sprake is van een strafbaar feit.

Het is niet duidelijk hoe lang het kantoorpand aan de Van de Sande Bakhuijzenstraat al leegstaat. ,,Er volgt nu nader onderzoek en pas als er helderheid is over de situatie, kunnen we besluiten wat er gaat gebeuren'', zei de zegsman.

Vluchttoren De groep illegalen moest maandag vertrekken uit de gekraakte parkeergarage in Amsterdam-Zuidoost, de zogeheten Vluchtgarage. Na een nacht in tentjes in de Pijp en een nacht in het voormalige krakersbolwerk Vrankrijk, namen ze woensdagavond hun intrek in dit pand, dat inmiddels is omgedoopt tot Vluchttoren. Volgens een woordvoerster van de vluchtelingen is het gebouw in handen van 4 partijen, zowel Duitse als Nederlandse, en is er voor zover zij weet geen bestemming bekend voor het leegstaande pand.

Op de website van adviesbureau ABZV staat dat het gebouw herontwikkeld wordt tot CareDock: ,,een bruisend centrum waar zorg en educatie hand in hand gaan''. Wanneer dit staat te gebeuren, wordt niet vermeld.

Het pand ligt naast het zogeheten Vluchtgebouw aan de Jan Tooropstraat, waar al langere tijd uitgeprocedeerde asielzoekers zitten.