Nieuws Actueel

Eigenaar vakantiepark: 'Vluchtelingen aten onze karpers'

Sheila van Doorsselaer 21 december 2015

Karper 1

Het nieuws dat vluchtelingen op vakantiepark Marina Beach zich tegoed zouden hebben gedaan aan twee koikarpers, is verworden tot een welles-nietes steekspel tussen de ooggetuige met het dierenwelzijn voorop en het COA, dat geen onrust over de vluchtelingen wil. Dat meldt PZC,

De landelijke media doken zondag massaal op het bericht van website Koiquestion dat vluchtelingen de twee tamme siervissen dinsdag uit de vijver op het park hadden gevist en op de barbecue hadden gelegd.

KwalijkDe directie van de Oostappen-groep (eigenaar van Marina Beach en het Centraal orgaan Opvang Asielzoekers reageerden stekelig. Er zou geen bewijs zijn dat de vluchtelingen de vissen hadden gestolen en al helemaal niet dat zij die hadden opgegeten. Het COA wees erop dat het kwalijk is dat naar de vluchtelingen wordt gewezen. En dat niet voor het eerst.

Voet bij stukDe mensen achter de site Koiquestion, waar kenners informatie en nieuws over deze bijzondere sierkarpers delen en waar het verhaal over de verdwenen koikarpers wereldkundig werd gemaakt, blijven echter bij de eerste lezing: de vissen zijn gestolen, waarschijnlijk door wie anders dan de tijdelijke bewoners van het park en ze zijn opgegeten. "Misschien zijn ze niet gebakken op de barbecue. Maar ze zijn opgegeten."

VissenkopAlleen de kop van een van de vissen werd gevonden, in een vuilniszak. In sommige landen zijn karpers een delicatesse. Koiquestion stelt verder onomwonden dat ze "de moeite en klaarblijkelijke belangen die bij de Oostappen-groep en het COA leven om het hoofd te wenden van de waarheid en onze geloofwaardigheid aan de kaak te stellen", zeer betreuren.