Nieuws Actueel

Eigenaar vakantiepark Kaatsheuvel woedend

Van onze redactie 18 december 2015

Schommel camping

In een brief aan het college van burgemeester en wethouders uit Steef Blok, eigenaar van vakantiepark Duinlust in Kaatsheuvel, zijn grote zorgen over de noodopvang van 1200 vluchtelingen op vakantiepark Droomgaard in Kaatsheuvel. Dat schrijft het Brabants Dagblad.

De eigenaar kreeg donderdag een telefoontje van de gemeente met de mededeling dat de gemeente onderdak gaat bieden aan 1200 vluchtelingen in Kaatsheuvel. “Ik snap dat Nederland en wellicht ook Kaatsheuvel een deel van de vluchtelingenproblematiek moet oplossen."

Geniep"Dat het 'democratische' proces rondom dit besluit in alle geheim en geniep heeft plaatsgevonden en dat u nu de bevolking van Kaatsheuvel het een en ander door 'de strot' duwt, is iets wat ik verafschuw en u kwalijk neem”, schrijft Blok in de brief aan het college van B en W.

Hij noemt de hoeveelheid van 1200 vluchtelingen te gek voor woorden. “Schijnbaar zijn de argumenten die u eerder had om grootschalige opvang van vluchtelingen niet toe te staan in onze recreatieve gemeente niet meer valide. Het maakt een onbetrouwbare indruk.”

Ernstige economische schade Volgens Blok is er wederom een fout gemaakt. Hij doelt hier op eerdere huisvesting van Polen op vakantiepark Droomgaard in Kaatsheuvel, gelegen naast zijn vakantiepark. Camping Duinlust zou ernstige economische schade hebben geleden doordat de gemeente toestemming gaf voor huisvesting van Polen op vakantiepark Droomgaard.

“Het aantal van 277 inbraken met grote schade heeft ertoe geleid dat mijn gasten wegblijven of vertrokken. Dit zorgt voor een schade van minimaal 250.000 euro.” Volgens Blok zal de beslissing van de gemeente uiteindelijk leiden tot een faillissement van zijn bedrijf. Ook heeft hij geen vertrouwen in de veiligheid. “U heeft ten aanzien van de huisvesting van Polen niet getoond dat u in staat bent mijn bedrijf en gasten te beschermen. Ik heb er dan ook weinig vertrouwen in dat u met 1200 vluchtelingen hier wel toe in staat bent.”

WobMet behulp van de Wet openbaarheid van bestuur (Wob) hoopt de eigenaar van vakantiepark Duinlust meer informatie boven tafel te krijgen over de keuze van de gemeente om vluchtelingen op te vangen.