Nieuws Actueel

Eigenaar van manege krijgt tractor terug via Facebook

Van onze redactie 6 augustus 2015

Image 5135131

Een oproep om uit te zien naar het landbouwvoertuig werd de afgelopen dagen liefst drieduizend keer gedeeld. Van Daatselaar: ,,De dader heeft duidelijk niet gerekend op de kracht van dat medium.''

DiefstalDe tractor verdween vrijdag tegen middernacht uit zijn schuur. De eigenaar hoorde rumoer en dacht aan een loslopend 'peerd'. ,,Ik kleedde me aan en zag de tractor wegrijden richting Baarn en Soest. De buurman en zijn vrouw liepen buiten met hun hond en werden bijna aangereden.''Hoewel de politie direct een aantal rotondes in de omgeving afzette, wist de politie de tractorrover niet te achterhalen. De volgende dag meldden diverse gebruikers van Facebook dat ze de trekker gezien meenden te hebben, onder meer bij kasteel Hooge Vuursche, vliegveld Hilversum en in de buurt van de Loosdrechtse Plassen.

Gps-systeemDe gouden tip kwam uiteindelijk van een Hilversumse. Zij had de tractor aangetroffen achter een verlaten huis aan de Vreelandseweg in de omroepstad. In overleg met de politie werd besloten om het voertuig uit te rusten met een gps-systeem, in de hoop zo de dief te traceren. Toen de tractor dinsdag nog altijd op die plek stond, blies de politie de zoekactie af. Bovendien wilde Van Daatselaar zijn eigendom weer inzetten op het bedrijf. Uit camerabeelden blijkt dat de dader een man in overall is geweest. ,,Het moet wel een simpele ziel zijn. Anders rijd je toch niet open en bloot met zo'n tractor weg?'' Politiewoordvoerder Hans Meuleman houdt het erop dat iemand 'een voertuig nodig had', mogelijk met het oog op een ramkraak. De tractor is namelijk voorzien van een voorlader.