Nieuws Actueel

Eigenaar van Olympia Almelo: 'Omgaan met mensen is mooi'

Van onze redactie 22 september 2015

Jeroen Duijm Lenneke Lingmont

Met vijftien jaar werkervaring als intercedent kon hij de lokroep niet weerstaan. Of het geen risico is in deze tijd? De geboren en getogen Almeloër schudt z'n hoofd. "Als zelfstandig ondernemer heb je altijd een risico. Bovendien draaien wij nu al break even en merken we dat de arbeidsmarkt aantrekt", zegt de 42-jarige ondernemer.

Selfmade man Duijm is wat je noemt een selfmade man. Hij begon onderaan en zette telkens een trede op de ladder. Op zijn zestiende begon hij in de bouw, maar toen hij zijn leidinggevende vervolgens vroeg om uitvoerder te worden, werd hij met een vreemde blik aangekeken; ze vonden hem nog veel te jong.

MensenDuijm snakte echter naar uitdaging en gaf niet op. Niet veel later volgden leidinggevende functies bij Holec en KPN, om vervolgens zijn plek in de uitzendwereld te vinden. Na Tempo Team, Dactylo en een functie bij Payroll Select is hij nu voor zichzelf begonnen. "Dit is echt mijn ding", zegt Duijm. "Het werk wat ik deed was te reactief voor me geworden. Ik wilde meer in contact komen met mensen. Wat dat betreft terug naar mijn begintijd bij Dactylo. En dan kun je wel een mooie auto en dat dikke salaris hebben, maar ik haal mijn voldoening uit de omgang met mensen."

Service, kwaliteit en oprechtheidDat is in alles terug te zien. Aan de wand hangen sinds kort drie grote posters in de huisstijl van Olympia: Service, kwaliteit en oprechtheid. De kernwaarden zijn opgesteld door Duijm zelf en volledig van toepassing op zijn eigen vestiging. "Wat betreft service: Als er iemand spontaan binnen komt lopen, gaan we ook echt even met hem of haar zitten en helpen we waar we kunnen. Dat vind ik heel belangrijk. Er zijn zat uitzendbureaus die tegen zo iemand zeggen: schrijf je maar in via internet, terwijl diegene de deurklink nog in de hand heeft. Dat kan toch niet? De poster 'kwaliteit' spreekt voor zich: alles moet goed zijn. En oprechtheid is vooral een kwestie van eerlijk zijn. Regelmatig krijgen mensen bij een afwijzing een politiek correct antwoord als: te weinig ervaring. Als een bedrijf ons vertelt waarom iemand is afgewezen, dan geven we dat ook gewoon eerlijk door."

Succesvol Tot dusver is de persoonlijke aanpak succesvol. Bij Olympia Almelo, dat vijf werknemers heeft, komt momenteel 76 procent van de ingeschreven werkzoekenden aan een baan, verklaart Duijm. Het opleidingsniveau van de ingeschrevenen varieert, van mbo-niveau 1 tot en met hbo. Alle werkzoekenden komen uit een breed werkgebied. "We richten we ons op alle vakgebieden, behalve de zorg. Want dat is te gespecialiseerd", zegt de ondernemer. Foto: Lenneke Lingmont