Nieuws Actueel

Eigenaar vernield theater eert beschermende wijkgenoten

Van onze redactie 2 juli 2015

Image 5049983

,,Van alles wat er is gebeurd, ben ik daarvan het meest onder de indruk'', zegt directeur Harrie van de Louw. Deuren en ruiten werden in de nacht van woensdag op donderdag ingeslagen. De inboedel belandde op straat. De piano die 's nachts op de kop, half op de stoep lag, is naar binnen getrokken.

Verslag directeurDe directeur van het theater werd woensdag op donderdagnacht om 1:15 uur gebeld en vertelt dat hij dacht: ,,Ik ga naar Den Haag! Daar moet ik zijn. Ooit zou het gebeuren. We zijn met zoveel ramen toch een makkelijk doelwit. Ik klap in mijn handen dat het al wintig jaar niet is gebeurd." ,,De ME stond met een grote groep voor de deur hier. Vijf wijkbewoners zijn het theater binnengegaan om het te beschermen met gevaar voor eigen leven. Dat vind ik toch wel echt bijzonder. Daar raak ik gewoon ontroerd van", zegt hij met tranen in zijn ogen.

Planning theaterVan de Louw: ,,We waren druk bezig met voorbereidingen voor een evenement waar tweedehands meubelen zouden worden omgetoverd tot kunstwerk. Dat gaat helaas niet door. Ik ben niet bang, ik ben gewoon boos dat dit is gebeurd. Het is gewoon triest.",,We willen alles aan de kant krijgen dit weekend en hopen volgende week weer open te kunnen. We hebben zondag een borrel als afsluiting voor de zomer en die willen we gewoon doorlaten gaan," zegt de eigenaar.

Tienduizenden euro'sDe vleugel die vernield is, kost volgens Van de Louw tienduizenden euro's. ,,Dat maakt me gewoon echt verdrietig."