Nieuws Actueel

Eigenaar zet café Blondt op Parade te koop

Marc Brink 27 januari 2016

Plan C Bier Rotterdam

Café Blondt (voorheen Cordes) aan de Bossche Parade staat sinds kort te koop. "Ik concentreer mij liever op mijn andere, grotere zaken’’, zegt eigenaar Jeroen van der Waarden tegen het Brabants Dagblad.

Hij doelt niet alleen op zijn horecabedrijven aan de Parade (Opium en CinQ) maar ook op Bottles & Bites aan de Korenbrugstraat. Boven Bottles & Bites wil hij negen hotelkamers laten bouwen. "Blondt is een echt papa-en-mama-bedrijf, waarvoor je je heel wat uren moet inzetten. Dat kan ik niet doen vanwege de andere zaken”, zegt Van der Waarden over het ongeveer 65 vierkante meter grote café waarvoor een exploitatieprijs van 225.000 euro wordt gevraagd.

Na een verbouwing zette Van der Waarden Cordes met een andere formule voort als Blondt. Er moest ‘meer te beleven’ zijn. Volgens hem is dat gelukt. De opening van de parkeergarage St.-Jan zou inmiddels zorgen voor meer aanloop. "De zaak loopt goed. Maar de Parade is beter af met een andere huurder of eigenaar die er nog meer werk van maakt.” Van der Waarden wil volgend jaar CinQ verbouwen.