Nieuws Actueel

Eigenaars vechten voor behoud Alwi’s Budget in Vroomshoop

Alwi’s Budget opent op 1 december 2015 een winkel aan het Julianaplein 17 in Vroomshoop. Op die dag verloopt ook de begunstigingstermijn van een dwangsom voor Willem Entjes die samen met Alie Schutte de kledingzaak heeft opgezet.

Van onze redactie 19 november 2015

Alwilennekelingmont

Alwi’s Budget is tot 1 december nog geopend aan De Sluis 1 op het gelijknamige industrieterrein in Vroomshoop. Het bedrijven van detailhandel is op die plek niet toegestaan. Entjes vertelt dat hij daar geen moment bij heeft stilgestaan. Hij is te goeder trouw begonnen met de verkoop van kleding aan mensen met een smalle beurs. „We verkopen vooral grote maten tegen prijzen die nergens goedkoper zijn. De mensen komen echt van heinde en verre naar ons toe en ze zijn ons heel dankbaar. Veel klanten zitten bijvoorbeeld in de schuldsanering. We hangen veel kleding voor hen apart. Zodra ze weer iets te besteden hebben kunnen ze het dan afhalen.”

VerbodenEntjes vertelt dat hij zo’n beetje al zijn geld in de zaak aan De Sluis heeft gestopt. „We zijn begonnen met de verkoop vanuit een garage, maar dat kon niet. Er kwamen bij de gemeente klachten binnen. Wethouder Jan-Herman Scholten gaf ons in een goed gesprek aan dat we een winkelpand moesten huren. Maar daar hadden we geen geld voor. Toen zei hij: ‘Dan moet je maar iets anders zoeken’. Entjes vond een locatie aan De Sluis 1. Hij nodigde Scholten uit de zaak te openen. Toen werd duidelijk dat detailhandel ter plekke was verboden. Een domper die bij Entjes voor slapeloze nachten heeft gezorgd. Weer volgde overleg met de gemeente. „We hebben van alles bedacht om het bedrijf te redden. Ik zou bijvoorbeeld op internetverkoop kunnen overstappen en dan de locatie aan De Sluis als afhaalpunt gebruiken. Maar niks was mogelijk.” OplossingMet dank aan burgemeester Cornelis Visser en bedrijfsmakelaar Rob Temmink van Snelders Zijlstra Makelaars werd dinsdag een oplossing gevonden. Laatstgenoemde bedacht hoe Entjes met zijn beperkte financiële middelen toch een winkelruimte kan huren. Alwi’s Budget mag nog tot 1 december vanuit De Sluis 1 werken, zo stemde Visser in. Wel moest een huurovereenkomst voor het pand Julianaplein 17 worden getoond en dat is inmiddels gebeurd. Entjes heeft bij zijn familie geld moeten lenen om een doorstart te maken. „Misschien komt het nu allemaal goed, gezien de vele positieve reacties van onze klanten. Voor de minama doen wij dit.”

Foto: Willem Entjes en Alice Schutte (Lenneke Lingmont)