Nieuws Actueel

Eigenaren Camping Buytenplaets Boekelo kiezen voor laagdrempeligheid

Van onze redactie 6 augustus 2015

Stijckel Frans Nikkels

De camping heeft veel vaste gasten. Nogal wat mensen uit de omgeving hebben hun 'buiten' op één van de 175 jaarplaatsen. De 35 toeristische kampeerplekken zijn eveneens in trek bij gasten die er een heel seizoen staan. Daarnaast is er altijd plek voor toeristen die net als wij een paar dagen naar de camping komen.

Fietsen "Dit jaar hebben we er heel veel", vertelt Stijckel. "Ze komen overal vandaan, uit het westen van het land, uit België, veel Duitsers. Mensen komen puur voor de omgeving, je kunt hier heel mooi fietsen. We hadden onlangs mensen uit Berlijn die tot nu toe altijd naar Friesland op vakantie gingen. Nu wilden ze een keer naar Twente. Het is ze zo goed bevallen dat ze voor volgend jaar alweer geboekt hebben."

Zo ziet ze meer gasten keer op keer terugkomen. "Mensen leren elkaar hier kennen en spreken dan af voor de volgende keer." Dat geldt ook voor de kinderen van pakweg tien jaar geleden, ondertussen al lang tieners. "Zelfs zij blijven het leuk vinden en spreken af op de camping, dat had ik zo niet verwacht."

Laagdrempeligheid De Stijckels kiezen bewust voor laagdrempeligheid. "Alle activiteiten zijn gratis. Ook in de kantine houden we prijzen zo laag mogelijk. We zijn onlangs van ijsleverancier gewisseld. Eerst kostte een kinderijsje 75 cent, nu hebben we leuke ijsjes al voor 40 cent, terwijl ze net zo lekker zijn. Ik wil dat ouders voor hun kinderen altijd een ijsje kunnen kopen, zonder dat de prijs een belemmering is."

Verzorgd Nog iets valt op: de camping ligt er verzorgd bij. De chalets zijn goed onderhouden en hebben soms schitterende tuinen. Stijckel: "De camping is altijd keurig, of je nou 's zomers of 's winters komt. Als je zelf laat zien dat je het netjes houdt, kun je dat van je gasten ook verwachten. Je doet het met elkaar."

Camping Buytenplaets Boekelo, Oude Deldenerweg 125 in Boekelo. Hoogseizoen (juli en augustus) 22,50 euro per dag en plaats voor caravan, maximaal 5 personen, huisdier, auto op parkeerplaats en 10 ampère stroom.

Foto: Frans Nikkels