Nieuws Actueel

Eigenaren camping Noetselerberg voelen zich gepasseerd door gemeente Hellendoorn

Van onze redactie 1 mei 2015

Noetselerberg Geert Martine Bertjan Hoekjen Bert Kamp

Campingeigenaren Martine en Geert Hoekjen zijn het daar niet mee eens. „Ik vind dit niet kunnen. Als camping investeer je tonnen en dan betrekt de gemeente je niet bij een dergelijk plan”, reageert Martine. Het echtpaar had dat graag gezien zodat het zelf ook met een voorstel had kunnen komen. „We zijn elk jaar druk bezig te vernieuwen, want in deze tijd merk je gewoon dat je vernieuwend moet zijn. Daar gaat veel tijd en geld in zitten en vooral met de belastingverhoging die op de agenda staat gaat het nóg lastiger worden. Dan moet het niet zo zijn dat de gemeente het ons moeilijker maakt door ergens anders een ruimte te maken voor campers”, aldus Martine.

‘Er is al een camperplek’Echtgenoot Geert ziet eveneens niet het nut van de plannen in. „Bij De Wilgenweard is al een plek voor campers, waarom zou je er dan nog één maken?”, vraagt hij zich af. „Het is een beetje zoiets als de gemeente die brood gaat verkopen tegen een lagere prijs dan de plaatselijke bakker. Zo ontstaat versnippering. De gemeente moet ook kijken naar de ondernemers die hier gevestigd zijn. Dat vinden ze ook bij camping Eelerberg. Eerst moeten de bestaande recreatieve plekken volledig benut worden. Samen met de gemeente hadden we tot een prima oplossing kunnen komen.”

Verzoek NKC Het initiatief van de gemeente bestaat uit een proef van twee jaar, waarna wordt gekeken of een dergelijke voorziening echt voorziet in een behoefte en of het ook meer toeristen trekt. „Dit is een verzoek vanuit de Nederlandse Kampeerauto Club waaraan wij willen meewerken als toeristische gemeente”, reageert burgemeester Anneke Raven. Het gaat in totaal om zeven plaatsen voor campers.

Foto: Geert, Martine en Bert-Jan Hoekjen. (Bert Kamp)