Nieuws Actueel

Eigenaren Rock Store Nijverdal zetten avontuur voort in nieuw pand: 'Alles valt hier samen'

Van onze redactie 29 september 2015

Rock Store Lenneke Lingmont

Tom Wijnen (38) en zijn partner Alice Bennink (49) uit Aadorp zijn dik tevreden. De deuren van hun nieuwe Rock Store aan de Molenweg zijn geopend, op een steenworp afstand van het oude pand aan de Constantijnstraat. „De vorige locatie was eigenlijk wat te klein, dus meer ruimte is prettig. Door de locatie van dit pand zijn we bovendien een stuk zichtbaarder voor de mensen”, verklaart de geboren Nijverdaller Wijnen.

Hoewel er na de verhuizing nog een aantal punten op de i gezet moet worden, prijken er al grote posters van AC/DC, Jimi Hendrix en Led Zeppelin aan de muur. Eén wand hangt vol met gitaren in diverse soorten, maten en kleuren.

AvontuurHet ondernemersavontuur van Wijnen en Bennink begon in 2012, toen zij wegens een faillissement van een winkel waar ze werkten werkloos raakten. De keuze om voor zichzelf te beginnen was snel gemaakt. „We zijn allebei geen types om stil te zitten en niets te doen,” zegt Bennink lachend. „Met de winkel borduren we voort op de passie van mijn partner.”

Rock StoreIn september van hetzelfde jaar begon het stel met de Rock Store. Precies drie jaar later verhuizen ze naar de huidige locatie. Anders dan de naam van de onderneming doet vermoeden, hebben er naast verkoop van instrumenten ook veel andere activiteiten plaats in het pand. Tom Wijnen is vooral druk met de reparatie van instrumenten. Dat doet hij het liefst. In het verleden herstelde hij brillen, dus hij weet wat het is om precieze karweitjes op te knappen. Zo sleutelt hij aan gitaren, basgitaren, slagwerk en versterkers.

DrumlesNaast de verkoop en reparatie van instrumenten, geeft de muziekliefhebber ook drumles. Percussie kent weinig geheimen voor de oud-Nijverdaller. „Ik drum vanaf mijn zesde. Via mijn familie rolde ik er in.” De kennis die Wijnen door de jaren heen opbouwde wil hij maar wat graag overbrengen. Beginners en gevorderden kunnen in de zaak terecht voor drumles. Voor Wijnen staat voorop dat zijn leerlingen plezier hebben.

BandjesEr is ook ruimte voor bandjes. „Maar we willen wel een intieme sfeer, het moet niet te groot worden.” Muzikanten, maar ook voor toevallige voorbijgangers zijn welkom in de winkel. „Al is het maar om te schuilen voor de regen of een praatje te maken. Die mensen komen graag terug. Het moet zo laagdrempelig mogelijk. De sfeer moet goed zijn.”

UitbreidenVoor de toekomst hebben de twee plannen om hun aanbod uit te breiden. „Misschien gaan we workshops aanbieden,” zegt Wijnen. „Of we nodigen bijvoorbeeld een goede gitarist uit waar mensen vragen aan kunnen stellen en waaraan ze tips kunnen vragen.”

Het leven van Wijnen als ondernemer sluit nauw aan op zijn sociale leven. Naast zijn activiteiten voor de winkel heeft Wijnen wat tijd over om zich al drummend in te zetten voor de band Play It Again Hellendoorn, een band die uiteenlopende nummers in een akoestisch jasje verpakt. Wijnen drumt ook nog in de band van Erwin Nyhoff (kandidaat van The Voice of Holland). Zijn muzikale activiteiten wegen net zo zwaar als de bezigheden voor de Rock Store. „Ik kan hier lekker aan de slag met mijn werk als drumleraar en de verkoop en reparatie van instrumenten. Alles valt hier samen.”

Foto: Lenneke Lingmont