Nieuws Actueel

Eigenaren van Café de Kachel in Nijverdal: ‘Het was tijd voor iets nieuws’

Van onze redactie 14 augustus 2015

Cafe De Kachel Lenneke Lingmont

Het voormalige Café De Beuk transformeerde vorig jaar in Café De Kachel. "We kregen op een maandagmiddag de sleutel, ik weet het nog zo goed", vertelt de 43-jarige eigenaar. "Binnen één week hebben we het terras en de vloer aangepakt. Iedereen zei dat het me nooit zou lukken."Maar het lukte wel. Met de opening op vrijdag stroomde het café direct vol: Café De Kachel was geboren. "Het was tijd voor iets nieuws, ik wilde het hele café aanpakken. Café De Beuk had een oubollig imago, ik wilde dat veranderen."

Eerbetoon Toch is de herinnering aan De Beuk niet helemaal verloren gegaan. Op het terras van De Kachel staat demonstratief 't beukbankie, een eerbetoon aan Café De Beuk en eigenaresse Tonnie. "Café De Beuk betekende veel voor ons, we zijn er zelfs in getrouwd. Maar het was tijd voor iets nieuws, iets verfrissends. De beuk ging in de Kachel", verklaart Geugies trots.

De stamgasten van De Beuk hebben zich niet af laten schrikken door de transformatie, ze zijn stuk voor stuk gebleven. "Het grootste deel van de stamgasten zijn biljarters, er spelen zo'n acht teams hier in het café." Naast de biljarttafel prijkt ook een dartbord aan de muur waar de gasten hun lol op kunnen. Bezoekers die niet zo goed zijn met een keu of dartpijl, kunnen zich uitleven in de 'spijker-sla-hoek', of een potje risken of aan de stamtafel.Muzikaal Ook op muzikaal gebied proberen Henri en Sylvia het verschil te maken. Op 22 augustus geeft de ster van Nijverdal, Nick Brinkhuis, zijn cd-presentatie in het café. Geugies heeft zelf aardig wat verstand van muziek, hij werkt al jaren als geluidstechnicus. "Ik heb met Melrose gewerkt, Jovink... noem maar op." Nu is de ondernemer alleen nog op freelancebasis bezig als geluidstechnicus, de meeste aandacht gaat naar De Kachel. "We proberen elk weekend wat leuks op het programma te hebben", vertelt Geugies. "Zo'n cd-presentatie, een shotavond of een kabouterweekend, als La Chouffe weer op de tap komt. Hoe dan ook: je gaat nuchter naar binnen en je gaat er vrijwel zeker kachel weer uit.''

Foto: Lenneke Lingmont