Nieuws Actueel

Eigenaressen van Laundries in Hengelo trots op deelname EerlijkWinkelen

Van onze redactie 10 september 2015

Laundries Annina Romita

De vrouwen zijn schoonzussen: Westerhof is getrouwd met de broer van Poorthuis. Toen de twee elkaar wat beter leerden kennen, kwam Poorthuis op het idee om samen Laundries te beginnen: "Ik heb deze droom altijd al gehad, en toen bedacht ik dat het geweldig zou zijn om dit samen met Diana te doen.

Rommelmarktjes Bij Westerhof leefde deze droom niet zo, maar toch twijfelde ze geen moment toen Poorthuis haar vroeg: "Ik ben wel een beetje aangestoken met het concept doordat we vaak rommelmarktjes bezochten. Dan ga je toch meer stilstaan bij wat je allemaal weggooit."

EerlijkWinkelen Laundries maakt deel uit van de EerlijkWinkelen-route en -app, en waarom is wel duidelijk: De schoonzussen hebben de winkel opgezet met oog op het recyclen van kleding. Poorthuis: "Ik heb het altijd ontzettend zonde gevonden als ik zag hoeveel zakken met gebruikte kleding er aan de straat werden gezet. Er zijn mensen die bereid zijn om geld te betalen voor wat een ander wegdoet, en dat is toch geweldig?"

Kers op de taartDe schoonzussen zijn er trots op dat ze deel uitmaken van de EerlijkWinkelen-route. "Het is voor ons de kers op de taart", zegt Poorthuis. "Dat ene stukje waardering is heel mooi, vinden we. Ik heb ook het gevoel dat we er heel goed bij passen, gezien het recyclen. Winkeliers met een kleine onderneming verdienen deze erkenning ook wel, vind ik. Diana zegt altijd: dit zijn de winkels waar de eigenaar nog zelf achter de toonbank staat. Dat heb je niet bij die grote ketens." Diana Westerhof (links) en Nancy Poorthuis. Foto: Annina Romita