Nieuws Actueel

Eiland maakt kans op ANWB-prijs

Eric Wijnacker | Foto: William Hoogteyling 28 december 2015

Eiland ANWB Prijs

Spannende tijden voor het Eiland van Maurik. Misschien nu dan wél "Camping van het Jaar 2016", aldus De Gelderlander.

Het Eiland van Maurik maakt kans op de prestigieuze ANWB-prijs Camping van het Jaar 2016 in de categorie 'camping met de mooiste huuraccommodatie'.

De prijs is mede te danken aan de 44 nieuwe strandhuisjes die afgelopen zomer zijn geplaatst op het Maurikse recreatiepark van Lennard Kempers .

HoopvollerOp de Utrechtse Vakantiebeurs wordt in januari bekend of het Eiland van Maurik de nominatie weet te verzilveren. Kempers: "We zijn enorm blij met deze nominatie. Dat zorgt al voor extra toeloop en publiciteit. Twee jaar geleden hadden we al een nominatie voor dezelfde prijs in de categorie camping met voorzieningen voor tieners. Maar toen wisten we niet te winnen."

Kempers is ditmaal hoopvoller gestemd: "Dat komt vooral door de reacties die we krijgen van de kopers en de huurders. Er was meteen veel vraag naar en ook voor het komend seizoen komen de reserveringen al weer binnen. En op Zoover.nl krijgen we heel mooie recensies. Maar de concurrentie is stevig, heb ik al gezien." De strandvakantie in het midden van het land, aan een zijtak van de Rijn blijkt veel vakantiegangers aan te spreken.

Kempers: "De meeste mensen komen toch uit een straal van vijftig kilometer rond ons park. En we weten ook waarom; mensen hebben geen zin om honderden kilometers te rijden en in lange files te staan. Hier kunnen ze de beleving van een strandvakantie ook meemaken. Ze zien hier vanaf de veranda de zon in het water zakken."

44 van 50Inmiddels zijn 44 van de 50 strandhuisjes verkocht. Kempers: "Die laatste zes zullen ook snel van de hand gaan, verwacht ik. Zeker nu mensen zien dat ze goed verhuurd worden. Ze kosten 59.000 euro per stuk en voor 3.000 euro per jaar nemen we van de eigenaren alle zorgen over qua verhuur en op- en afbouw. Want de huisjes mogen er staan van 1 april tot 1 oktober, wij verzorgen het transport en de opslag in de winter. We hebben elders op ons terrein plek voor nog meer strandhuisjes aan het water, maar concrete plannen hebben we nog niet daarvoor. Andere projecten gaan voor."

Het populaire Eiland van Maurik is nog lang niet klaar met de facelift van het vakantiepark: binnenkort wordt een begin gemaakt met de bouw van het nieuwe (overdekte) zwemparadijs.

Strandhuisjes voor vluchtelingen?In oktober ging in Maurik en Eck en Wiel het gerucht dat er een park voor vluchtelingen werd opgebouwd op bedrijventerrein Doejenburg. Mensen hadden gezien dat er tientallen huisjes naar een bedrijfsterrein werden vervoerd en waren boos dat de gemeente dat 'stiekem' zou doen. Lennard Kempers van Eiland van Maurik heeft de verklaring: "Het ging om ónze strandhuisjes. Die worden ieder jaar vanaf 1 oktober afgebroken, omdat ze in de winter bij hoogwater onder water zouden kunnen komen te staan. En we slaan die huisjes op, veilig achter de dijk op Doejenburg. En daar halen we ze medio maart weer gewoon op."