Nieuws Actueel

Eind maart grote uitbreiding app Superroute

Van onze redactie 7 maart 2015

Image 4797333

Superroute is met name bedoeld voor automobilisten die veel van of naar Amsterdam rijden. Op de app plannen ze hun reis en kunnen ze een gewenste aankomsttijd aangeven. Die navigeert de bestuurders via een slimme route naar de bestemming. Bij vertraging onderweg wordt de route aangepast. Door niet iedereen dezelfde routes te adviseren, wordt het verkeer verspreid en verminderen de files.

Na de update van eind maart krijgen de gebruikers meer inzicht in de verschillen tussen hun eigen en de alternatieve routes. Ook het home-screen krijgt een metamorfose en het wordt gemakkelijker direct een rit te beginnen.

Bluetooth-probleem verholpen

Twee weken geleden werd de app al voorzien van een nieuwe routeberekeningsmodule, waardoor de voorspellingen van de reistijden beter zijn en het effect van incidenten op de totale reistijd beter kan worden ingeschat. Het probleem dat sommige deelnemers ondervonden met hun bluetooth-verbinding in de auto is verholpen. Ook het gelijktijdig gebruik van muziekapps (zoals Spotify) is nu mogelijk.

De Superroute-app is via de App Store of Google Play te downloaden.