Nieuws Actueel

Eindelijk schot in bedrijfsverzamelgebouw van Oldenzaler Frans Bossink

Van onze redactie 28 april 2015

Frans bossink carlo ter ellen

De eerste fase van het project bestaat uit een verzamelgebouw met negen kleinere bedrijfsunits, in grootte variërend van circa 130 m2 tot 300 m2. Zeven halletjes met twee verdiepingen en drie verdiepingen voor de twee units op de hoek.

Bossink & Bekkedam krijgen zelf een bedrijfsruimte aan de achterzijde. Blankenau Montage, een eenmansbedrijfje uit Oldenzaal, heeft een hal gekocht van ongeveer 100 m2. De tweede hal (130 m2) is verkocht aan Kroeske Laser Grafeertechniek, nu nog gevestigd aan de Hamburgstraat.

HoekunitEen bedrijf dat gespecialiseerd is meet- en regeltechnieken heeft een optie op een hoekunit van 180 m2. In de zomerperiode hoopt Bossink te kunnen beginnen met de tweede fase.

Zakelijk avontuurBossink legt uit waarom hij, uitgerekend in deze tijd, begonnen is aan dit zakelijke avontuur: „Ik ziet dit als een uitdaging. Ik bouw m’n hele leven al voor anderen. Nu bouw ik in opdracht van mezelf. Ik ben inderdaad begonnen in een slechte tijd. Maar de tijd verandert en het begint nu te lopen. Ondernemers die zich bij de gemeente melden voor een kleine unit worden nu naar mij doorgestuurd.”

„We hebben bewust gekozen voor kleinere units. Daar is toch de meeste vraag naar”, aldus Bossink. Het ontwerp van Leferink Architecten is geïnspireerd op het bedrijfspand van Impulse aan de Enschedesestraat. Een gebouw met de uitstraling van de Twentse textielindustrie.