Nieuws Actueel

Elect verkiest het ‘eigen’ Weerselo boven de omgeving van de UT

Van onze redactie 21 april 2015

Elect Rudi Hesselink Jasper Ter Riet Reiniervan Willigen

„We zaten aan de Zandhaarweg”, vertelt Jasper ter Riet, die samen met Rudi Hesselink het bedrijf bestuurt. „Maar daar werd het echt te klein. We hebben toen heel goed gekeken naar wat we wilden. We konden naar Enschede waar - onder andere nabij de Universiteit Twente - meer hightechbedrijven zitten, maar we hebben toch heel bewust voor Weerselo gekozen. Onze medewerkers komen hier uit de buurt, het bedrijf is hier ooit begonnen en, voor ons ook belangrijk, we komen allebei uit het dorp. Dat speelde zeker ook mee.”

Hoogwaardige hightechproductie

Achter de deuren van het compleet opgeknapte pand heeft hoogwaardige hightechproductie plaats. Het bedrijf geeft advies, maakt in opdracht (micro-)elektronica en past het eventueel in een module. „Dat is heel divers”, zegt Hesselink. „Van micro-elektronica voor toepassingen in bijvoorbeeld mobiele telefoons, printplaten waarmee chips getest kunnen worden en allerlei toepassingen voor instrumenten in de medische wereld, luchtvaart en voor defensie. Neem de apparaten waarmee in het ziekenhuis hersenscans gemaakt kunnen worden. Daar zit onze techniek in.”

De kans bestaat dus ook dat er Weerselose techniek zit in de nieuwste iPhones. „Dat zou kunnen”, glimlacht Ter Riet wiens vader Hein begin jaren negentig met het bedrijf begon. „Maar van onze opdrachtgevers moeten we geheimhouding betrachten in verband met concurrentie. Vaak weten we ook helemaal niet wat er precies gebeurt met onze producten.”

Platte organisatie

Hoewel er in de wereld van de techniek veel concurrentie is, slaagt het Weerselose bedrijf er prima in het hoofd boven water te houden. „Het geheim daarvan?” Hesselink moet even nadenken. „Natuurlijk het product dat je levert aan je klant, dat moet helemaal goed zijn. Maar ik denk ook dat onze platte organisatie een rol speelt. In de contacten met onze klanten hebben we vaak te maken met technische mensen. Die vinden het prettig dat ze direct kunnen praten met iemand die er ook verstand van techniek heeft.”

Foto: Rudi Hesselink (links) en Jasper ter Riet in hun nieuwe bedrijfspand in Weerselo. (Reinier van Willigen)