Nieuws Actueel

Enge clown houdt gemoederen in Breda bezig

Van onze redactie 10 november 2014

5 meisjes van 12 en 13 jaar fietsten na de training bij hockeyclub Zwart Wit naar huis toen een man hen tegemoet fietste. De onbekende die een capuchon draagt doet deze bij het passeren plotseling af en zien de meisjes het gezicht van een angstaanjagende clown. Hij heeft een wit masker op, uitpuilende ogen en zijn mond lijkt doordrenkt met bloed. De 5 zetten het op een gillen en fietsen zo snel ze maar kunnen naar huis. De mysterieuze clown blijft achter en doet geen enkele poging de 5 te achterhalen.

Grap Bij Zwart Wit vermoeden ze dat het om een misplaatste Halloween grap gaat, zo zegt een woordvoerster. Toch is alle pupillen van de club op het hart gedrukt 's avonds niet meer alleen naar huis te fietsen. Basissschool Laurentius in het Ginneken waar ook volop gesproken wordt over het incident is recent een brief uitgegaan naar de ouders van de kinderen in groep 8. Daarin wordt de ouders gevraagd over het incident te praten met hun kinderen omdat er allerhande wilde verhalen over de clown de ronde doen.

Bij de politie is melding gedaan van het incident. Die zegt de zaak serieus te nemen, maar verder niks te kunnen doen omdat er, behalve de laten schrikken van de meisjes, verder niets is gebeurd.