Nieuws Actueel

Enrichment Technology wil jongeren bereiken tijdens High Tech Ontdekkingsroute

Van onze redactie 26 mei 2015

Enrichment Technology

Enrichment Technology is een joint venture van Urenco en het Franse Areva. ETNL is een bedrijf waar je normaliter niet zomaar binnenwandelt. Zonder identiteitsbewijs krijg je er geen toegang. Bovendien moeten camera’s en mobiele telefoons bij de entree van het gebouw in een kluisje worden achtergelaten.

Ontslagen

Het bedrijf houdt zich bezig met het vervaardigen van de techniek voor uraniumverrijkingsfabrieken en is actief in Nederland, Duitsland, het Verenigd Koninkrijk, Frankrijk en de VS. Nog niet zo lang geleden vielen bij ETNL honderden ontslagen als gevolg van de afgenomen vraag naar verrijkingsfabrieken, die mede in de hand werd gewerkt door de ramp in de kerncentrale in het Japanse Fukushima.

Kansen voor jongeren

Volgens HR-manager Remco van Ham is ETNL thans een compact en slagvaardig bedrijf, dat op termijn kansen biedt aan jongeren. „Ook bij ons slaat de vergrijzing toe en dat betekent dat we op zoek moeten naar jonge talenten en heus niet alleen universitair geschoolden, maar ook vmbo’ers, mbo’ers en hbo’ers. We houden ons niet alleen bezig met engineering, maar hebben ook productie. Vandaar dat we hopen op veel jonge bezoekers van verschillende studieniveaus tijdens de High Tech Ontdekkingsroute”, aldus Van Ham.

Nieuwe wegen

Verder zegt Van Ham: „ETNL slaat nieuwe wegen in. We richten ons niet meer uitsluitend op uraniumverrijkingsfabrieken, maar gebruiken onze knowhow ook om opdrachten te verwerven in de luchtvaartindustrie en op de energiemarkt. Waar snel roterende systemen nodig zijn, kunnen wij onze kennis en kunde inzetten.”

Belangstellenden kunnen op zaterdag 6 juni acht hoogtechnologische bedrijven bezoeken. Vanaf het Indiëterrein rijden die dag hop-on-hop-off-bussen die langs de bedrijven rijden.

Foto: Meten is weten, ook bij Enrichment Technology. (Urenco/etnl)