Nieuws Actueel

Enschede krijgt start-upcentrum in voormalig kantoor Grolsch

Van onze redactie 27 maart 2015

Oudgrolsch

De starters worden gratis begeleid door een coach uit de branche waarin ze werkzaam zijn en ze kunnen tegen een aantrekkelijke tarief gebruikmaken van vier zakelijke dienstverleners die zich aan de Start-Up Community Enschede gaan verbinden.

StartkapitaalEshuis Accountants heeft zich al bereid verklaard. „We hebben 50.000 euro startkapitaal nodig. Behalvet Eshuis zijn er twee zakelijke dienstverleners - een notariskantoor en een advocatenkantoor - die vrijwel zeker ook partner worden. Dan hebben we er nog één nodig om te kunnen starten”, zegt initiatiefnemer Arjan van Liere van internetmarketingbureau Present Media. „We gieten de organisatie waarschijnlijk in de vorm van een coöperatie.”

TalentVan Liere onderhandelt momenteel met eigenaar Hanzevast over de huurprijs voor de kelder en de eerste verdieping van het oude Grolsch-hoofdkantoor. Van Liere wil over twee maanden beginnen. Hij is momenteel in Berlijn met leden van de Stichting Fris, een platform voor creatieve en ICT-bedrijven uit Enschede. In de Duitse hoofdstad werd onder meer een kijkje genomen in een lokale start-upcommunity. „Hier werken ze volgens hetzelfde concept als wij willen en dat gaat heel goed. Als je talent koppelt aan goede begeleiding en goedkope ruimte aanbiedt, heb je al snel concreet resultaat.” Werkgelegenheid„Start-ups in de techniek hebben veel aanvangskapitaal en een lange aanloop nodig eer ze renderen”, beaamt voorzitter Marc Woesthuis van Stichting Fris. „Bij creatieve- en ICT-bedrijven heb je veel sneller na de start rendement en nieuwe werkgelegenheid.”