Nieuws Actueel

Enschedees softwarebedrijf Phoenix krijgt kapitaalinjectie voor groeispurt

Van onze redactie 11 februari 2015

Phoenix, dat ontwerpsoftware maakt voor optische chips, kan daardoor groeien van 17 naar 30 medewerkers. Dat zegt directeur Twan Korthorst in een toelichting vanuit San Francisco, waar hij op een beurs contacten legt met afnemers uit de hele wereld.

Optische signalen Phoenix schrijft software voor chips die informatie verwerken op basis van optische signalen, afkomstig van fotonen. Dat is een veel energiezuiniger methode dan conventionale chips en heeft vooral toepassingskansen bij transatlantische glasvezelkabels. „Het transport van de informatie kost nu al meer energie dan het verwerken ervan en met fotonica kan dat veel zuiniger”, aldus Korthorst.

Nieuwe mensen Phoenix heeft al klanten in de hele wereld en is voor 70 procent in Europa actief. De groei moet nu vooral van de rest van de wereld komen. Phoenix zoekt daarvoor onder anderen applicatie-engineers en salesmanagers. „Ook het vinden van die mensen is een internationale opdracht”, zegt de directeur. „We hebben onlangs al een Italiaan, Chinees en Pool aangenomen.”

Injectie Hoeveel geld met de risicodragende minderheidsdeelname in Phoenix is gemoeid, wil het bedrijf noch Twente Technology Fund bekendmaken. „Met deze injectie zijn we een goed eind op weg naar de financiering van de groei, maar we houden meer opties open.”