Nieuws Actueel

Enschedese modeontwerper maakt slaapjas voor daklozen

Van onze redactie 8 december 2014

Verschillende bedrijven hebben meegeholpen aan de ontwikkeling van de ‘Sheltersuit’, zoals de jas officieel heet. De stof kregen Timmer en De Groot van Pintail en Ten Cate uit Almelo, de slaapzakken zijn beschikbaar gesteld door outdoormerk Nomad en Emile Ratelband betaalt het maakloon van het eindproduct. De jassen worden in elkaar genaaid in het naaiatelier van RCH aan de Parkweg in Enschede.

'Geslaagd als we ook maar één leven redden'

Timmer kwam op het idee voor de jas, nadat vorig jaar december een dakloze in Enschede in de vrieskou overleed. Met de Sheltersuit hoopt hij dat dit in de toekomst voorkomen kan worden. ,,Als onze jas maar één dakloze redt, is dat het hele project al meer dan waard. Het kan iedereen gebeuren dat je door een plotselinge omstandigheid in je leven van het ene op het andere moment op straat komt te staan. Dan moet je jezelf kunnen redden. Onze jas kan daar misschien bij helpen”, aldus Timmer.

Foto: Modeontwerper Bas Timmer heeft samen met compagnon Alexander de Groot een jas ontworpen die ook als slaapzak kan worden gebruikt. (Lars Smook)