Nieuws Actueel

Enschedese ondernemers beteugelen de toegang tot hun parkeerterrein

Van onze redactie 16 juli 2015

Parkeren Aldi Emiel Muijderman

Supermarkt Aldi aan de Haaksbergerstraat zet sinds kort beveiligers in om automobilisten die er niet moeten zijn van het parkeerterrein te weren. Alleen klanten van de winkel en patiënten van de naastgelegen fysiotherapiepraktijk FysioFit mogen 's ochtends tussen 07.00 en 09.30 uur het terrein op. Medewerkers van Veneberg Security controleren automobilisten bij de ingang. "Het is vooral personeel van het MST dat hier wil parkeren", zegt één van de beveiligers. Dit bevestigd de woordvoerder van Aldi.

SlagboomOok elders in de stad is het gedaan met het gratis parkeren. Zo is het terrein van Aldi aan de Deurningerstraat al enige tijd afgesloten met een slagboom. Daar parkeren zou in het verleden vooral zijn gedaan door ambtenaren die in het stadskantoor werken. Elders zorgde met name het winkelend publiek voor overlast.

Uitrijdkaartje Ook bij de supermarkt Emté aan de Kuipersdijk is een dergelijke maatregel getroffen. "Op drukke momenten werd hier veel 'wild geparkeerd' door stadsbezoekers. Onze klanten konden niet meer op ons terrein terecht. Nu krijgen klanten een uitrijdkaartje als ze het terrein oprijden. Dit kaartje is maar anderhalf uur geldig", zegt leidinggevende van de supermarkt Tobias van Schaar.

Niet klantvriendelijk Het terrein van het Gezondsheidscentrum Oosterpoort aan de Oosterstraat is al enkele jaren afgesloten. Sinds 1 juli moeten bezoekers betalen voor het parkeren. "Het parkeerterrein is voor iedereen", vertelt apotheker van Tiggelen. ,,Dit is echter niet de ideale oplossing, omdat het niet klantvriendelijk is naar onze klanten toe." Bezoekers van het gezondheidscentrum kunnen de gemaakte parkeerkosten terugkrijgen.

Overlast Net als bij Emté heeft het gezondheidscentrum 'overlast' van winkelend publiek dat de auto parkeert. "In vergelijking met de binnensingel is het parkeren hier vrij goedkoop. Het probleem is wel dat dienstdoende huisartsen en andere hulpverleners geen vrije parkeerplaats ter beschikking hebben."

Beveiligers van Veneberg Security houden bezoekers aan bij het parkeerterrein van Aldi aan de Haaksbergerstraat. Foto: Emiel Muijderman