Nieuws Actueel

Enternaar opent Subway met drive-thru in Nijverdal

Van onze redactie 14 april 2015

Enter subway

Op zijn 28e nam Nijland het bedrijf 't Molenven in Saasveld over van zijn ouders. "Daar heb ik tien jaar gewerkt. Door privé-omstandigheden besloten we het te verkopen. Dat deden we net voor de crisis", vertelt Nijland in De Twentsche Courant Tubantia van woensdag. Vervolgens stond de horecaondernemer als chef-kok in de keuken van verschillende restaurants. "Maar het kriebelde om iets voor mezelf te beginnen. Toen ben ik gaan rondneuzen in de franchisewereld."

Hier uw bedrijf?De tweede stap voor Nijland was het vinden van een geschikte locatie. Vanwege de toevoeging van een drive-thru was een vestiging aan een doorgaande weg het meest logisch. "Ik kwam destijds een keer langs het bedrijvenpark in Nijverdal en zag een grote container staan met daarop de tekst: 'hier uw bedrijf?'. Ik ben toen met de eigenaar van de grond in gesprek gegaan."

Drive-thruDe Subway aan de Alessandro Voltastraat is de vierde in Nederland met een drive-thru. In Alkmaar, Apeldoorn en Heteren zijn inmiddels al Subway's met een drive-thru gevestigd. De locatie in Nijverdal bestrijkt een oppervlakte van achthonderd vierkante meter. Het restaurant biedt plaats aan ongeveer veertig gasten. Het is de bedoeling dat de broodjeszaak elke dag van de week van 10.00 tot 20.00 uur open is.Foto: Raymond Nijland bij 't Lochter ©Bert KampFoto: Subway broodje / ANP