Nieuws Actueel

Er kan weer gewerkt worden

Rik Nizet 22 oktober 2014

Het KNMI heeft woensdagmiddag de waarschuwing voor gevaarlijk weer beëindigd. Het weerinstituut had waarschuwingscode geel afgegeven wegens harde windstoten en onweer.

De storm begon dinsdagmiddag met zware windstoten aan de westkust. In het noordelijk kustgebied heeft hij het langst geduurd.

In de nacht van dinsdag op woensdag was er klimatologisch officieel sprake van storm, toen bij Hoek van Holland een uur lang gemiddeld windkracht 9 werd gemeten.VeerbotenDe veerboten van en naar de Waddeneilanden varen woensdagmiddag weer volgens de gewone dienstregeling. Door de hoge waterstanden als gevolg van de storm lagen de veerdiensten Ameland-Holwerd en Lauwersoog-Schiermonnikoog er in de ochtend uit. Ook de autoveren Terschelling-Harlingen en Vlieland-Harlingen lagen uit de vaart.

De uitgevallen veerdiensten worden woensdagmiddag en -avond met extra afvaarten gecompenseerd, zeiden woordvoerders van rederijen.TreinverkeerEr rijden weer treinen tussen Den Dolder en Baarn. Dat heeft de NS gemeld. Dinsdag sloeg op het traject rond 20.30 uur de bliksem in. Door de uitloop van herstelwerkzaamheden kon het treinverkeer woensdagochtend nog niet hervat worden.

De extra reistijd bedroeg volgens de NS meer dan 60 minuten.