Nieuws Actueel

Er zit weer beweging in Hengelose woningmarkt

Van onze redactie 29 januari 2015

Elferink beheert in de gemeente Hengelo de portefeuille Wonen en Volkshuisvesting. Vorig jaar zijn er 121 nieuwe woningen in Hengelo opgeleverd en er werden 31 kavels verkocht. Op dit moment zijn 175 woningen in aanbouw, die dit jaar gereed zullen komen. Elferink concludeert uit die cijfers dat de Hengelose woningmarkt tekenen van herstel laat zien. „Nieuwbouwprojecten die door de crisis zijn stilgevallen, worden weer opgepakt.” Elferink wijst er daarbij op dat plannen ook zijn bijgesteld en aangepast aan de marktbehoefte. „Zo worden er in Medaillon kleinere kavels uitgegeven. Naar de oorspronkelijke, grote kavels is weinig vraag.”

Projecten

Woningbouwprojecten concentreren zich onder meer in Medaillon en Mooi Bellinck, tussen de Sloetsweg en de Bellinckhof. Elferink noemt verder de bouw van het winkelcentrum met de appartemententoren in de Berflo Es en de loftwoningen boven het eveneens in aanbouw zijnde winkelcentrum aan het Esrein, Hart van Zuid. In dit gebied is ook begonnen met het project 2Floors: de verkoop van zestien nog te bouwen woningen in het goedkopere koopsegment.

Elferink wijst ook op de ontwikkelingen in Dalmeden. Vorig jaar heeft de gemeente hier 25 kavels verkocht aan bouwbedrijf Trebbe, dat hier een plan voor 25 grondgebonden koopwoningen heeft ontwikkeld in Kern-Noord. Daarvan is een groot deel inmiddels verkocht. Ook begint Trebbe met de verkoop van 21 ‘Lintwoningen’ in Kern-Zuid.

Foto: Hollandse Hoogte