Nieuws Actueel

Erna uit Enschede jaagt droom achterna met eigen woonwinkel

Tot voor kort werkte de 53-jarige Erna Scholing in de modebranche, maar na 21 jaar werd het plezier in haar werk minder en besloot ze een andere weg in te slaan. Twee maanden geleden opende de Enschedese haar interieurwinkel 'T Hooge Huys, aan de Walstraat.

Michelle Deunk | Foto: Annina Romita 15 december 2016

Erna Scholing Annina Romita

Niet alleen is ze eigenaresse van de winkel, ook maakt ze het merendeel van de kleinmeubelen die te koop zijn in de winkel. "Na jarenlang bij hetzelfde bedrijf vond ik het tijd voor iets nieuws. Maar vanwege mijn leeftijd is het best lastig om aan werk te komen en daardoor liepen sollicitaties bij andere modebedrijven vaak uit op niks", vertelt Scholing aan Tubantia.

Meubelmakerij

Meubels maken is al jaren een hobby van de Enschedese. In haar vrije tijd is ze dan ook vaak te vinden in de meubelmakerij van haar zwager, en zo groeide het idee voor een eigen interieurwinkel.

Erna Scholing: "Het is nu de tijd een eigen winkel te beginnen. En wordt het geen succes, heb ik het in elk geval geprobeerd." Ze verklapt echter dat ze de toekomst rooskleurig inziet.

Hoge muren

Bij de inrichting van de winkel heeft ze veel hulp gekregen van haar familie en vrienden. "Doordat ik de winkel alleen run, vind ik feedback van anderen erg belangrijk", zegt ze.

De winkel heeft zijn naam te danken aan de meters hoge muren. "Mijn eerste ingeving voor een naam van de winkel was 'T Hooge Huys. Vanaf het eerste moment dat ik het pand zag, was ik verkocht", vertelt de eigenaresse.

Budget

Van donderdag tot en met zaterdag runt Scholing in haar eentje de winkel. "Voor meer personeel is op dit moment geen budget. Wellicht dat er over een tijd iemand de winkel kan komen versterken, maar op dit moment red ik het ook prima in m'n eentje."

Op de andere dagen van de week is ze te vinden in haar werkatelier, dat bij de meubelmakerij van haar zwager in zit. "Ik werk vooral met hout en natuurlijke kleuren. De spullen uit mijn winkel stralen een beetje vintage uit."

Zagen en schuren

In de maand december is 'T Hooge Huys ingericht in kerststijl. In de winkel staan zelfgemaakte kerstboompjes van hout uitgestald. "Ik ga eerst op zoek naar een mooi stuk hout, en als ik dat heb gevonden kan ik pas echt aan de slag. Daaruit zaag ik dan bijvoorbeeld een kerstboompje en schuur de ruwe stukken eraf", vertelt Scholing.

Behalve zelfgemaakte woonaccessoires, knapt Scholing ook kleinmeubelen op door ze opnieuw te schilderen en hier en daar wat op te knappen.

Achter de kassa staat op de muur een quote geschilderd: Style is a simple way of saying complicated things- Stijl is een simpele manier om gecompliceerde dingen te zeggen. "Ik sluit me volledig aan bij deze spreuk. Je interieur zegt veel over de persoon die jij bent."