Nieuws Actueel

Escape Dead Island: Hakken en rennen om zombies te verslaan

Van onze redactie 2 januari 2015

Ze worden in elkaar gehakt, omvergereden, tot moes geslagen en op andere creatieve manieren van het 'leven' beroofd. Hoor je ze klagen? Nee hoor. Dus laat die smerige zombies maar weer komen!

Vervloekt eiland In Escape Dead Island belandt 13-in-een-dozijn-held Cliff Calo samen met 2 hipstervrienden op het vervloekte eiland Narapela. Ondanks de stralende zon blijkt het oord absoluut geen vakantiebestemming (meer). Reden: een plaag heeft alle mensen van het eiland omgetoverd in bloeddorstige zombies. Bewapend met bijl, vuurwapen en camera ga jij (lees: Cliff) op zoek naar de oorzaak van de zombie-uitbraak.

Uh, wacht even. Bewapend met een camera? Ja, naast het kapotslaan van zombies maak je ook foto's. Zo verzamel je bewijs van wat er zich op het eiland allemaal heeft afgespeeld. Best leuk als (vreedzame) afwisseling, al mist een concreet doel. Ook zonder een foto te maken, kun je de game namelijk uitspelen.

Hakken en rennen De rest van de actie bestaat vooral uit je kunsten met de overige 2 wapens. Simpelweg: zombies hakken en zombies beschieten. Redelijk rechttoe rechtaan zonder veel diepgang of afwisseling. Zo heb je maar 1 knop om mee te slaan en bestaan de gevechten standaard uit hakken en rennen. De meeste vijanden zijn zo vrij eenvoudig te verslaan.

Zo is er nog een heleboel op Escape Dead Island aan te merken: de game zit vol technische foutjes, je wordt constant naar dezelfde plekken van het eiland gestuurd en de stemacteurs zijn om te janken. Genoeg reden om de game goed de grond in te stampen? Toch niet. De game is namelijk best leuk om te spelen. Escape voelt aan als een geslaagde B-game. Met een veel lager budget dan de meeste concurrenten en absoluut minder kwaliteit, maar ondanks dat een vermakelijk avontuur.

Telkens andere aanvallen Zombies van kant maken, is gewoon leuk en de tekenfilmachtige beelden zien er prima uit. De verschillende zombies zorgen er ook nog eens voor dat je telkens weer net iets anders in de aanval moet. Zo zijn er spugende exemplaren en zelfs een paar die regelrechte familie lijken van Wolverine. Op het eiland zijn gelukkig verschillende wapens te vinden waardoor je zelfs de sterkste zombiekaken van je lijf kunt houden. Wat denk je van een Samurai-zwaard of uit de kluiten gewassen bijl?

Escape Dead Island is geen toptitel of game die iets nieuws brengt. In plaats daarvan is het een vermakelijke maar eenvoudige zombiemoordgame. Leuke bijkomstigheid is dat de game daar ook naar geprijsd is, met een adviesprijs die zo'n 20 euro lager ligt dan de meeste nieuwe games.

Escape Dead Island. Platforms: PlayStation 3, Xbox 360 en PC. Adviesprijs: 45,00 euro.