Nieuws Actueel

Essent eigenaar van Energiewacht

Van onze redactie 9 december 2015

Ernegie overnamen Essent Energiewacht Assen

Energiebedrijf Essent bezat al 50 procent van de aandelen van Energiewacht, maar neemt nu ook de andere helft over. Essent is dan volledig eigenaar van Energiewacht in Assen, meldt Noordblog woensdag.

Reden voor de overname is dat Essent wil dat de Energiewacht zijn dienstverlening verbreedt en Essent stuurt dit graag aan, laat woordvoerder Ronald Sutmuller weten. Het verbreden van de dienstvverlening kan bijvoorbeeld het plaatsen van zonnepanelen of isolatiewerk zijn.

OnderhoudEnergiewacht werd in 1992 opgericht als serviceorganisatie van het Elektriciteitsbedrijf voor Groningen en Drenthe (EGD), dat door verschillende fusies in 1999 opging in Essent. Andere installatiebedrijven zijn altijd gedeeltelijk eigenaar gebleven van Energiewacht. Sinds 2012 gaat het om 145 bedrijven die zijn verenigd in Energiewacht Beheer. Zij hebben nu al hun aandelen aan Essent overgedaan.

FranchisenemersDe Energiewacht richt zich al geruime tijd niet meer alleen op Groningen en Drenthe. De energiewacht breidde sinds 2006 zijn activiteiten uit naar andere delen van het land, onder meer door overname van bestaande bedrijven. Het heeft ook franchisenemers. Daardoor heeft de Energiewacht nu dekking in het hele land en heeft het bedrijf 400.000 onderhoudscontracten met particulieren en de klein-zakelijke markt.