Nieuws Actueel

EU waarschuwt voor verstoorde telecommarkt

Caroline Spilt 1 mei 2015

Smartphones mensen middelgroot

De Europese Commissie heeft de Autoriteit Consument & Markt (ACM) op de vingers getikt over de wijze waarop de Nederlandse toezichthouder wil regelen dat concurrenten van telecombedrijf KPN zoals Tele2 en Vodafone toegang krijgen tot het netwerk van KPN.

ACM wil dat KPN zijn netwerk openstelt voor de concurrentie omdat dit volgens de toezichthouder leidt tot meer keuze en lagere prijzen voor consumenten en bedrijven op het gebied van internettoegang, vaste telefonie en zakelijke netwerkdiensten.

Maar de Commissie heeft twijfel over de wijze waarop ACM de markt heeft afgebakend en over de wijze waarop de machtspositie van KPN is vastgesteld, zo meldde Nederlandse toezichthouder vrijdag.

"Wij zijn zeer verrast. Wij hebben de Commissie het afgelopen jaar steeds intensief op de hoogte gesteld en niet eerder signalen gekregen dat zij zulke problemen zagen. Overigens hebben wij begrepen dat de Commissie niet uit is op meer regulering van de markt'', zegt ACM-bestuurder Henk Don in een toelichting.