Nieuws Actueel

Euregio Bedrijvenpark gaat op de schop

Van onze redactie 10 februari 2015

Het zijn investeringen waarvoor de Vereniging Euregio Bedrijvenpark sinds 2011 heeft geknokt. „We zijn als ondernemers trots dat we op dit gemengde industrieterrein zitten,” zegt Belinda van Oenen, directeur van Zon-Ex en voorzitter van de Vereniging Euregio Bedrijvenpark. „Met een grote verscheidenheid aan kleine en middelgrote bedrijven en met hier en daar woningen. Dat laatste is echt bijzonder.”

Schouw als kantelpunt

De voorbereiding op de ingrepen die nu op stapel staan heeft veel tijd gevergd. „We hebben als vereniging eind 2011 een schouw gehouden. Veel ondernemers en bewoners, politie, brandweer en gemeente liepen mee”, blikt Van Oenen terug. „Er was in die tijd heel veel onvrede op het industrieterrein. De boel verrommelde, onderhoud bleef uit. De schouw is het kantelpunt geweest. Vele knelpunten en ergernissen kwamen naar voren.”

Bij de komende aanpak van het bedrijventerrein is er niet alleen aandacht voor het autoverkeer. Veel aandacht is er voor de fietsbereikbaarheid. De fietspaden worden breder, er komen oversteekplekken in de Euregioweg. Het Euregio Bedrijvenpark telt ongeveer 300 bedrijven en biedt werkgelegenheid aan zo’n 2000 personeelsleden.

Foto: Belinda van Oenen fietst over het Euregio Bedrijvenpark. Bij de opknapbeurt van het terrein wordt onder meer rekening gehouden met de fietsbereikbaarheid. (Charel van Tendeloo).