Nieuws Actueel

Euretco gaat doe-het-zelf'en

Lotte Grimberg 27 oktober 2014

Retailorganisatie Euretco neemt branchegenoot DGN Retail over. DGN is het servicebedrijf achter bekende doe-het-zelf-winkelketens als Hubo, Multimate en Fixet. De naam Fixet zal na de overname op termijn van de gevels verdwijnen. Dat maakte Euretco maandag bekend.

VoortzettenIn totaal treden 230 zelfstandige ondernemers met deze namen en circa 70 vrije inkoopleden toe tot Euretco. Het is de bedoeling dat de Fixet-ondernemers hun zaken voortzetten als Multimate of Hubo. Euretco wil met 2 van de 3 formules verder.

WinkelformulesEuretco is naar eigen zeggen de grootste retailservice-organisatie van Nederland. Het bedrijf werkt, na de overname van DGN, samen met ruim 2200 zelfstandige ondernemers en franchisenemers. In totaal exploiteren zij zo'n 3250 winkels, goed voor een gezamenlijke omzet van 2,5 miljard euro. Bekende winkelformules van Euretco zijn onder meer Intersport, Libris en Runnersworld.

VerhuizenAls gevolg van de overname zal het hoofdkantoor van DGN in Apeldoorn nog voor het einde van dit jaar worden gesloten. De circa 65 medewerkers van DGN zullen verhuizen naar het hoofdkantoor van Euretco in Hoevelaken. Bij Euretco werken dan zo'n 380 mensen.

De partijen hebben geen financiële details over de deal naar buiten gebracht.