Nieuws Actueel

Euronext kan indexstanden niet berekenen

Van onze redactie 27 november 2014

Van de hoofdgraadmeters in Londen en Frankfurt waren wel standen bekend. De FTSE in Londen daalde in de vroege handel 0,1 procent, terwijl de Duitse DAX voor de elfde dag op rij steeg. De hoofdindex van de beurs in Frankfurt koerste 0,1 procent hoger.

Marktpartijen voorzien voor donderdag een rustige handelsdag aangezien Wall Street gesloten is vanwege de viering van Thanksgiving Day. Naast een reeks van macro-economische cijfers uit Duitsland gaat de aandacht van beleggers uit naar de vergadering van de OPEC in Wenen. Volgens mediaberichten zal het oliekartel het productieniveau niet verlagen om de dalende olieprijs een halt toe te roepen.

Fugro

Grootste stijger in de AEX was chipmachinemaker ASML met een winst van 0,9 procent. Bodemonderzoeker Fugro was voor de vierde dag op rij de sterkste daler onder de Amsterdamse hoofdfondsen met een verlies van 3,4 procent.

In de MidKap ging luchtvaartcombinatie Air France-KLM aan kop met een winst van 0,8 procent. Navigatiebedrijf TomTom stond onderaan met een min van 1,6 procent.

Infineon

In Frankfurt zakte Infineon 2 procent. Ondanks een stijging van de nettowinst in het gebroken boekjaar waren beleggers niet tevreden met de resultaten van de Duitse chipfabrikant.

De resultaten van Rémy Cointreau vielen wel in goede aarde. Het Franse drankenconcern steeg in Parijs ruim 5 procent in Parijs. Het bedrijf heeft in de eerste helft van het gebroken boekjaar de omzet zien dalen, maar handhaafde wel zijn groeiverwachtingen voor het hele jaar.

De euro was 1,2492 dollar waard, tegen 1,2508 dollar bij het slot van de Europese beurshandel op woensdag. Op de termijnmarkt zakte de olieprijs verder weg door de afnemende speculatie dat de OPEC de olieproductie gaat verlagen. Een vat Amerikaanse olie kostte 1 procent minder op 72,93 dollar. Brentolie werd 1,6 procent goedkoper op 76,49 dollar per vat.