Nieuws Actueel

Europagroep praat over Griekenland

Lotte Grimberg 18 juni 2015

De ministers van Financiën van de eurolanden, verenigd in de eurogroep, gaan donderdag opnieuw praten over de Griekse schuldencrisis. Eurogroepvoorzitter Jeroen Dijsselbloem heeft al laten weten niet te verwachten dat het overleg resultaat zal opleveren.

Volgens Dijsselbloem is het wachten op concrete Griekse tegenvoorstellen. Het overleg begint om 15.00 uur in Luxemburg.

Woensdag werd verder gemeld dat de verkiezing van de voorzitter van de eurogroep met een maand wordt uitgesteld. Eigenlijk zou die verkiezing donderdag plaatsvinden. Dijsselbloem heeft zich gekandideerd voor een nieuwe termijn. Zijn enige uitdager is zijn Spaanse collega Luis de Guindos.

SchuldenproblematiekDe Griekse premier Alexis Tsipras wil een oplossing voor de Griekse schuldenproblematiek, maar wacht nog op de reacties van de Europese Unie op de voorstellen die zijn gedaan om de crisis op te lossen. Dat heeft Tsipras gezegd in de Oostenrijkse media.

Daarmee spreekt Tsipras tegen dat zijn regering geen concrete voorstellen zou hebben ingediend. Volgens Brussel is het juist nog wachten op nieuwe Griekse plannen voor een oplossing van de schuldencrisis. Tsipras brengt donderdag een bezoek aan het Russische Sint-Petersburg om een economisch forum bij te wonen.