Nieuws Actueel

Europese beleggers blijven terughoudend

Van onze redactie 30 juni 2015

Image 5044493

Kort na de positieve opening op Wall Street stond in Amsterdam de leidende AEX-index 0,1 procent lager op 477,13 punten. De MidKap klom 0,2 procent tot 713,11 punten. De toonaangevende graadmeters in Frankfurt en Parijs leverden 0,3 procent in, de FTSE in Londen verloor 0,7 procent.

Berichten dat de Griekse regering zou overwegen alsnog in te stemmen met de voorwaarden die haar geldschieters stellen aan nieuwe noodkredieten, voedden de hoop bij beleggers dat alsnog een deal kan worden gesloten. Doet Athene dit niet, dan verloopt dinsdagnacht het steunprogramma van de eurolanden.

ING

In de AEX was ING de sterkste stijger met een plus van 2,6 procent. Verzekeraars NN Group (Nationale-Nederlanden) en Aegon kregen er 1,4 en 0,9 procent bij. De financiële fondsen waren maandag juist het kind van de rekening, wegens de onzekerheid die de situatie rond Griekenland met zich meebrengt voor banken.

Boskalis heeft samen met bouwonderneming VolkerWessels een contract binnengesleept voor de aanleg van een windmolenpark in het Duitse deel van de Noordzee ter waarde van 500 miljoen euro. De helft van dat bedrag is voor het baggerbedrijf, dat er op de beurs 0,4 procent bijkreeg.

TomTom

In de MidKap was TomTom in trek met een plus van 3,8 procent. Duitse media berichtten dat een aantal grote autofabrikanten interesse heeft in de navigatiediensten van het bedrijf. Een andere hoogvlieger bij de middelgrote fondsen was bouwbedrijf BAM met een koerswinst van 3,3 procent.

De euro was 1,1199 dollar waard, tegen 1,1178 dollar bij het scheiden van de markt op de Europese beurzen op maandag. De prijs van een vat Amerikaanse olie steeg 1,1 procent tot 58,94 dollar. Brentolie werd 1,6 procent duurder en werd verhandeld voor 62,97 dollar per vat.