Nieuws Actueel

Europese beurzen bouwen winst uit

Van onze redactie 27 mei 2015

Image 4952559

Een uur voor het slot stond de Amsterdamse AEX-index 1,3 procent in de plus op 502,69 punten. De MidKap steeg 0,8 procent tot 756,06 punten. De beurzen in Londen, Frankfurt en Parijs kregen er 1,1 tot 1,7 procent bij.

Ahold won 1,9 procent in de AEX en maakte daarmee een aanvankelijk verlies goed. Het supermarktconcern wist zijn winst in het afgelopen kwartaal te verviervoudigen. Volgens analist Joost van Beek van Theodoor Gilissen viel het resultaat aan de operationele kant wel wat tegen. Ahold deed geen nadere mededelingen over de onlangs aangekondigde fusiegesprekken met het Belgische Delhaize.

Altice

Het Franse kabelbedrijf Altice stond in de onderste regionen van de hoofdindex met een min van 1,3 procent. Topman Patrick Drahi zei woensdag dat het bedrijf zelf heeft afgezien van de overname van het Amerikaanse Time Warner Cable (TWC), waar de afgelopen weken aan werd gewerkt. Altice was volgens hem ,,niet klaar'' voor zo'n grote acquisitie.

Ook verzekeraar NN Group (Nationale-Nederlanden) hoorde bij de verliezers met een min van 0,7 procent. ING (plus 2,3 procent) heeft opnieuw aandelen NN verkocht, waardoor het belang in het voormalige bedrijfsonderdeel is afgenomen tot 42,4 procent.

Euro

In Dublin klom Aer Lingus 2 procent. De Ierse overheid doet haar belang van 25 procent in de budgetmaatschappij over aan IAG, het moederbedrijf van British Airways en Iberia. Door de deal is IAG (plus 2,4 procent) weer een stap dichter bij de volledige overname van Aer Lingus.

De euro was 1,0890 dollar waard, tegen 1,0885 dollar bij het slot van de Europese beurshandel op dinsdag. Een vat Amerikaanse olie werd 0,2 procent goedkoper op 57,91 dollar. De prijs van Brentolie zakte 1,2 procent tot 62,93 dollar per vat.