Nieuws Actueel

Europese beurzen in de plus

Van onze redactie 15 september 2015

Image 5243572

De AEX-index op Beursplein 5 noteerde 0,4 procent hoger op 429,63 punten. De MidKap steeg 0,6 procent naar 635,25 punten. De beurzen in Londen, Frankfurt en Parijs wonnen tot 0,5 procent.

Op macro-economisch vlak bleek het vertrouwen van Duitse beleggers in september te zijn gekelderd. De belangrijke ZEW-index daalde van 25 in augustus naar 12,1 deze maand. Economen rekenden in doorsnee op een kleinere afname, tot 18,3. Duitse investeerders zijn bezorgd over de tragere groei in opkomende markten.

MidKap

Philips verloor 1,2 procent in de AEX. Het elektronicaconcern liet tijdens een investeerdersdag in Londen weten op koers te liggen met zijn plan om de divisies Healthcare en Consumer Lifestyle samen te voegen en de lichtdivisie te verzelfstandigen. Ook rekent Philips voor dit jaar nog altijd op een bescheiden omzetgroei.

In de MidKap was TomTom een positieve uitschieter met een plus van ruim 6 procent. De navigatiedienstverlener maakte nieuwe deals bekend en liet weten dat de orders voor het automotive segment tot nu toe al meer dan 250 miljoen euro bedragen. TomTom rekende eerder op minimaal 200 miljoen euro aan orders voor dit jaar.

H&M

Thomas Cook klom in Londen 1,7 procent dankzij overnamegeruchten. De Chinese aandeelhouder Fosun International zou een bod overwegen op de Britse reisorganisatie. In Stockholm daalde Hennes & Mauritz (H&M) 1,8 procent. De Zweedse modeketen boekte in augustus de zwakste omzetgroei in vier jaar door het zeer warme weer in veel landen.

De euro was 1,1310 dollar waard, tegen 1,1300 dollar bij het Europese slot op dinsdag. Een vat Amerikaanse olie werd 1 procent duurder op 44,44 dollar. De prijs van Brentolie steeg 0,6 procent tot 46,64 dollar per vat.