Nieuws Actueel

Europese beurzen staan op klein verlies

Van onze redactie 24 juni 2015

Image 5028220

In Amsterdam zakte de AEX-index 0,1 procent naar 493,97 punten. De MidKap leverde 0,8 procent in tot 732,23 punten. De beurzen in Frankfurt en Parijs gingen tot 0,4 procent omlaag, de hoofdgraadmeter in Athene stond 2,7 procent in de min. Buiten de eurozone won de beurs in Londen 0,2 procent.

Tsipras zei woensdagochtend dat de eurolanden en het IMF niet akkoord zijn gegaan met de bezuinigingsvoorstellen van zijn regering. Eurogroepvoorzitter Jeroen Dijsselbloem wilde niet op die uitspraken ingaan. In Brussel vindt woensdag opnieuw topoverleg plaats over de Griekse schuldenkwestie. Eerst praten de hoofdrolspelers, 's avonds komen de ministers van Financiën van de eurolanden bijeen.

Ahold Op het Damrak eiste Ahold de hoofdrol op met de overname van zijn Belgische branchegenoot Delhaize. De aandeelhouders van Ahold krijgen circa 61 procent van de aandelen in het fusiebedrijf, dat geleid zal worden door Ahold-topman Dick Boer. Na aanvankelijke winst noteerde het aandeel Ahold in de middaghandel 1,7 procent in de min, in Brussel zakte Delhaize 6 procent. Volgens de Belgische bank KBC komen de aandeelhouders van Delhaize er bekaaid van af.

Grootste daler in de AEX was kabelbedrijf Altice met een min van 6 procent. Het Franse Bouygues heeft het bod van Altice-dochter Numericable-SFR op zijn onderdeel Bouygues Telecom afgewezen. Bouygues en Numericable-SFR verloren 8 tot 9 procent in Parijs.

De euro was met 1,1185 dollar nagenoeg evenveel waard als bij het slot van de Europese beurzen op dinsdag. De prijs van een vat Amerikaanse olie zakte 0,1 procent tot 60,96 dollar. Brentolie werd 0,3 procent goedkoper en kostte 64,32 dollar per vat.