Nieuws Actueel

Europese beurzen zakken in het rood

Van onze redactie 2 maart 2015

Image 4789956

In Amsterdam stond de toonaangevende AEX-index kort na opening van de beurshandel op Wall Street nagenoeg vlak op 484 punten. De MidKap steeg 0,6 procent tot 722 punten. De hoofdgraadmeters in Londen, Frankfurt en Parijs gingen tot 1 procent omlaag.

Staalconcern ArcelorMittal was samen met uitzender Randstad de sterkste daler in de AEX met een verlies van 2,3 procent. Oliemaatschappij Shell leverde 1,7 procent in en oliedienstverlener SBM Offshore zakte 1,3 procent.

Altice

Kabelbedrijf Altice ging aan kop met een plus van 5,5 procent. Het Franse mediabedrijf Vivendi (min 5,4 procent) heeft het bod van Altice en zijn dochterbedrijf Numéricable op het resterende belang van Vivendi in telefoonbedrijf Numéricable-SFR geaccepteerd.

ASML bevestigde afgelopen weekeinde dat hackers zich toegang hebben verschaft tot een beperkt deel van zijn IT-systemen. Volgens analisten stelt de hack echter niet zo heel veel voor en beleggers lieten zich maandag dan ook geen angst aanjagen. Het aandeel won 1,2 procent.

Brunel

In de MidKap won detacheerder Brunel ruim 6 procent na een adviesverhoging door Rabobank. Onderaan stond branchegenoot USG People met een min van 1,9 procent. Bij de kleinere bedrijven dikte elektronicabedrijf Neways ruim 10 procent aan na goed ontvangen jaarcijfers.

In Londen verloor Tullow Oil 6,5 procent. Volgens handelaren dreigt het fonds binnenkort uit de FTSE-hoofdindex te verdwijnen, waardoor het op minder belangstelling kan rekenen van beleggers in indexfondsen.

De euro noteerde 1,1220 dollar, tegen 1,1210 dollar aan het einde van de beurshandel op vrijdag. De prijs van een vat Amerikaanse olie zakte 1,4 procent naar 49,06 dollar. Brentolie werd 2,6 procent goedkoper en kostte 60,96 dollar per vat.