Nieuws Actueel

Europese beurzen krabbelen weer op

Van onze redactie 23 juli 2015

Image 5103839

De AEX noteerde kort na de openingsbel op Wall Street 0,3 procent lager op 494,64 punten. De MidKap daalde 0,9 procent tot 736,86 punten. De beurzen in Frankfurt, Londen en Parijs verloren tot 0,4 procent.

Randstad prijkte bovenaan de AEX met een winst van 1 procent. Unilever won 0,3 procent. Volgens analisten van Rabobank heeft het levensmiddelenconcern in de eerste helft van dit jaar beter gepresteerd dan verwacht, dankzij een goede ontwikkeling van de winstmarge.

RELX

Informatieleverancier RELX verloor 0,7 procent. Het voormalige Reed Elsevier zag in het eerste halfjaar zowel de omzet als de winst fors toenemen. De resultaten voldeden aan de verwachtingen van analisten.

In de MidKap raakte BE Semiconductor Industries (Besi) 13,7 procent aan beurswaarde kwijt. Beleggers en analisten waren vooral teleurgesteld in de omzetverwachting die de toeleverancier aan de chipindustrie afgaf voor het derde kwartaal.

Credit Suisse

In Zürich dikte Credit Suisse bijna 7 procent aan. De Zwitserse bank wist in het tweede kwartaal weer zwarte cijfers te schrijven, na het verlies een jaar eerder. Farmaceut Roche had in de eerste helft van het jaar last van de dure Zwitserse frank, maar hield wel vast aan de prognoses voor dit jaar. Het aandeel steeg krap 1,5 procent.

In Londen won uitgever Pearson 1,9 procent. Pearson heeft bevestigd onderhandelingen te voeren over de verkoop van zijn zakenkrant Financial Times. Bierbrouwer SABMiller zag zijn beurswaarde 0,7 procent dalen. Het bedrijf kampte onder meer met dalende bierverkopen in Europa, Azië en Noord-Amerika. Latijns-Amerika en Afrika boden tegenwicht, waardoor de omzet nog wel was gestegen.

De euro stond op 1,0964 dollar, tegen 1,0894 dollar bij het slot van de Europese handel woensdag. De prijs van een vat Amerikaanse olie steeg 0,3 procent een fractie tot 49,49 dollar. Brent werd 0,2 procent duurder en kostte 56,30 dollar.