Nieuws Actueel

Eurovisiesongfestival: Erop of eronder voor Trijntje

Bram de Vrind 19 mei 2015

Het belooft dinsdag een spannende avond in de Oostenrijkse hoofdstad Wenen te worden. Lukt het Trijntje Oosterhuis de finale van het Eurovisiesongfestival te halen? De zangeres staat met het liedje 'Walk Along' als vierde op het podium in de Wiener Stadthalle tijdens de eerste halve finale van het liedjesfestijn.

Songfestival Hollandse goudmijn Trijntje switcht naar jute zak Trijntje trekt jurk uit

Van de zestien deelnemers kunnen er maar tien door naar de eindstrijd, die aanstaande zaterdag is. Onder de tegenstanders zijn onder meer Rusland, België, Griekenland, Denemarken en Servië. In de voorspellingen van het onlinewedkantoor Unibet, dat vaak dichtbij de echte uitslag zit, lijkt het erop dat Oosterhuis de finale niet haalt.

Naveldiep decolletéDe zangeres vestigde flink de aandacht op zich met de verschillende kleding die ze tijdens de repetities droeg. Een jurk met naveldiep decolleté veroorzaakte veel ophef. Maandagavond was ze te zien in haar definitieve outfit, een zwart broekpak.

170 miljoen kijkersHet Eurovisiesongfestival, de grootste muziekcompetitie ter wereld, viert dit jaar zijn zestigste editie. Vorig jaar keken 170 miljoen mensen naar het evenement. Toen behaalden The Common Linnets namens ons land de tweede plek in de eindstrijd.