Nieuws Actueel

Eurovisiesongfestival: Trijntje Oosterhuis switcht naar jute zak

Bram de Vrind 18 mei 2015

Trijntje oosterhuis jurk songfestival jute zak

Trijntje Oosterhuis is tijdens een repetitie voor het Eurovisiesongfestival maandag opnieuw met een nieuwe outfit ten tonele gekomen. Dit keer droeg ze een zwart broekpak dat doet denken aan een jute zak. Het is de derde outfit waarin Oosterhuis haar nummer Walk Along zingt.

Songfestival Hollandse goudmijn Trijntje trekt jurk uit

Hoewel de eerste halve finale van het Eurovisiesongfestival officieel dinsdag is, moet Trijntje Oosterhuis maandagavond al presteren tijdens de tweede generale repetitie. Dan bepaalt de internationale vakjury namelijk al de helft van het aantal punten. De andere helft wordt dinsdag door de kijkers gegeven.

Oosterhuis vertegenwoordigt ons land met het liedje 'Walk Along' op de zestigste editie van het Eurovisiesongfestival, dit jaar in de Oostenrijkse hoofdstad Wenen. Ze staat als vierde van de zestien acts op het podium van de Wiener Stadthalle. Maandagmiddag om 15.00 uur was de eerste generale repetitie. Het was de laatste kans om nog te sleutelen aan de act. Volgens de AVROTROS verliep die dit keer ,,vlekkeloos''.

De zangeres veroorzaakte vorige week ophef met de zwarte jurk met naveldiep decolleté die ze droeg bij de eerste repetitie. De tweede keer dat ze mocht oefenen, verraste ze met een andere jurk. Een lang, eveneens zwart exemplaar met een leren jasje. Maandagmiddag had ze weer iets anders aan, een zwart broekpak ditmaal, zo twitterde de AVROTROS. Of dit ook de definitieve outfit wordt, is niet bekend. Dat is maandagavond om 21.00 uur te zien tijdens de tweede generale.

Zoals het er nu naar uitziet, wordt het spannend of ons land de finale van zaterdag haalt. De voorspellingen bij het onlinewedkantoor Unibet, dat vaak dicht bij de echte uitslag zit, laten maandag nog altijd een veertiende plek zien. Dat is te laag voor deelname aan de eindstrijd.

De afgelopen twee jaar behaalde Nederland wel de finale. Anouk eindigde in 2013 met het nummer Birds op een negende plek en vorig jaar werden The Common Linnets met Calm after the Storm tweede.