Nieuws Actueel

Eurovisiesongfestival: Trijntje trekt jurk Tycho Boeker uit

Rik Nizet 15 mei 2015

Trijntje in andere jurk 335

Tijdens de tweede repetitie op het Eurovisiesongfestival in Wenen droeg Trijntje Oosterhuis vrijdag een andere zwarte jurk dan het veelbesproken exemplaar van afgelopen maandag. Vooraf had de regisseur al aangekondigd dat hij vrijdag nieuwe dingen wilde proberen.

Lees ook: Trijntje switcht naar jute zak Songfestival Hollandse goudmijn

Oosterhuis stond voor de tweede keer op het podium in de Wiener Stadthalle. De zwarte jurk met naveldiep decolleté van Tycho Boeker leidde afgelopen week tot veel wisselende reacties. Vrijdag had ze een andere outfit aan; een lange zwarte jurk met een zwart leren jasje. Ook de achtergrondzangeressen hadden iets anders aangetrokken. Op de achtergrond waren wederom beelden te zien van een liefdesscène.

Oosterhuis liet zelf tijdens een persconferentie maandag al weten dat ze nog meer op haar gemak moet raken op het podium. Ze zei onder de indruk te zijn van de professionele en aardige medewerkers van het Eurovisiesongfestival.

The Common LinnetsDe zangeres vertegenwoordigt ons land dinsdag tijdens de eerste halve finale van de zestigste editie van het liedjesfestijn met het liedje 'Walk Along'. Ze strijdt dan om een plek in de finale op zaterdag 23 mei. De verwachtingen zijn hooggespannen nadat The Common Linnets vorig jaar als tweede eindigden met het nummer Calm After The Storm.