Nieuws Actueel

Ex-man kan fluiten naar PostcodeKanjer

Victor Schildkamp 30 december 2015

Gislathakoerpostcodekanjer

Zó blij was ze een jaar geleden, Gisla Thakoer uit Amsterdam: 2,1 miljoen gewonnen in de Postcodeloterij! Haar ex-man zakte ondertussen door de grond: de scheiding was nét rond. Via de rechter probeerde hij alsnog de helft van het geld in te pikken. Tevergeefs, bleek maandag, schrijft het AD.

Nog beduusd van het feit dat ze net miljonair was geworden, vertelde Gisla Thakoer (52) uit Amsterdam een jaar geleden voor de tv-camera's hoe blij ze was. Dat ze het moeilijk had gehad, maar dat haar problemen voorbij waren: 2.109.655 euro had ze gewonnen. Met haar Surinaamse familie vierde ze het feest in haar koopflatje in Amsterdam-Zuidoost.

(Tekst gaat door onder foto)

Wie daar natuurlijk níet bij was: Gisla's 55-jarige ex-man. Bijna 30 jaar waren ze getrouwd, maar hij was er al jaren vandoor met een jongere vrouw. En betaalde volgens Gisla ook geen cent mee aan haar onderhoud. Breed had ze het niet. Gisla moest de eindjes aan elkaar knopen. Geen wonder dat ze zo opgelucht was met die vette PostcodeKanjer in haar hand.

Maar toen Gisla's ex daar lucht van kreeg, meldde hij zich weer. Weliswaar waren ze feitelijk al jaren van tafel en bed gescheiden, op papier was de scheiding pas nét achter de rug.

De 55-jarige ex zag die vette Postcodeprijs nog als overblijfsel van hun huwelijk. Samen, zegt hij, speelden ze immers járen mee met de Postcodeloterij. De peildatum voor de boedelscheiding was oktober 2014, dus de maandelijkse afschrijving voor deelname aan de Postcodeloterij in november moet nog betaald zijn van een rekening die als gezamenlijk moet worden beschouwd. Vond Gisla's ex.

Ook voerde hij argumenten van redelijkheid en billijkheid aan: zó lang getrouwd en dan nét na de scheiding een superprijs mislopen? Dat is toch niet eerlijk, vond de ex. Met man en macht probeerde hij de rechter te overtuigen dat er nog wél iets gezamenlijks was tussen hem en de vrouw die hij feitelijk al vier jaar eerder had verlaten.

Gisla zag het uiteraard anders: weg is weg, zeker als dat al vier jaar zo is. En nooit meebetalen ook nog, jammer, die 2,1 miljoen hou ik zelf. De rechter moest er dus een oordeel over vellen.

Dat gebeurde eergisteren. En Gisla kreeg gelijk: de miljoenenprijs is echt ná de scheiding gevallen, oordeelde de rechter. Bovendien was het geld waarmee de deelname was betaald 100 procent van Gisla. Dus zijn die ruim 2 miljoen euro ook echt helemaal van haar.

Minuscuul doekje voor het bloeden voor haar ex: Gisla heeft met 2,1 miljoen euro in haar zak inmiddels wel haar verzoek ingetrokken om een financiële bijdrage van haar ex voor levensonderhoud na de scheiding.

Toch nog een meevallertje voor hem dus.