Nieuws Actueel

Exact groeit verder in de cloud

Van onze redactie 2 februari 2015

Exact meldde maandag een omzet van 50,9 miljoen euro over de laatste 3 maanden van 2014, tegen 48 miljoen euro een jaar eerder. De opbrengsten van de clouddivisie namen met 46% toe, tot 8,5 miljoen euro. De omzet van Business Solutions, de grootste divisie, slonken met 7% tot bijna 29 miljoen euro. Door hogere kosten zakte de nettowinst met driekwart, tot 2,3 miljoen euro. Het bedrijfsresultaat (ebit) ging met bijna twee derde omlaag, naar 4,3 miljoen euro.

Exact staat op het punt te worden overgenomen door de Britse investeerder Apax. Het bedrijf stelt geen slotdividend voor over 2014.

Cloudopbrengsten De omzet groeide in heel 2014 met 4 %, naar 188 miljoen euro. Ook over het hele jaar gemeten namen de cloudopbrengsten daarbij met 46 procent toe. De nettowinst groeide door boekwinsten met 17 procent naar 37,4 miljoen euro. Het bedrijfsresultaat zakte met een kwart naar ruim 29 miljoen euro.

Bestuursvoorzitter Erik van der Meijden sprak van een opmerkelijk jaar voor Exact, waarin volgens hem flinke vooruitgang werd geboekt. Hij verwacht dat het bedrijf onder zijn nieuwe eigenaren de investeringen kan opvoeren. Van der Meijden wees echter ook op de "grote uitdagingen'' die Exact nog staan te wachten, omdat de omstandigheden steeds sneller veranderen.