Nieuws Actueel

F*CK HOAR trui CoolCat maakt tongen los

Bram de Vrind 29 januari 2014

Schuttingtaal en nog verkeerd gespeld ook. Dat zijn de commentaren op een trui van CoolCat met de opdruk 'PARTY SH!T ASS BITCH CLIT COCK CRAP DILDO FUCK HOAR SEX KUNT MOTHAFUKKAH PUSSYSLUT - I love to talk bull shit'.

In eerste instantie verbazen twitteraars zich over het grove taalgebruik:

Hoe triest is het dat het stoer wordt gevonden om met zulke vrouwonvriendelijke woorden op je shirt te lopen. http://t.co/bR8fP7zfov

— Sanne van Oosten (@SBvanOosten) 29 januari 2014

Lars Veenstra vraagt zich af waarom CoolCat dergelijke teksten kennelijk heel normaal vindt.

Wat is er toch mis met de wereld? #CoolCat zet teksten als "sexkunt" op kleding en vindt 't heel normaal: http://t.co/NeTss2nQtY@vicenews

— Lars Veenstra (@larsveenstra) 29 januari 2014

Ook de spelling van het shirt rammelt. Voor de goede orde: de correcte spelling van 'hoar' (hoer) is 'whore' en 'kunt' is met een C. Volkskrant-columniste Sylvia Witteman:

Die spelfouten zijn het ergste...RT @julienalt: Ik dacht dat dit een grapje was. http://t.co/RCdj8HcTfr Maar dat shirt bestaat gewoon echt.

— Sylvia Witteman (@sylviawitteman) 29 januari 2014

Website Vice belde met een persvoorlichter van CoolCat om te vragen hoe en wat. "Het is een combinatie van woorden die veel gebruikt worden op straat en woorden die door iconen uit de muziekwereld worden gebruikt. Onze grafisch vormgevers maken daar dan een artwork van en vervolgens maken de inkopers een selectie van de artikelen die in productie worden genomen", legde de voorlichter uit.

Stoerste jongen CoolCat wil met de trui inspelen op de behoefte van tieners. "Deze trui is voor de jongen die de stoerste jongen op het schoolplein wil zijn. De teksten op deze trui zijn inderdaad vrij grof, maar we zoeken vaak het randje op, of gaan er net overheen. Deze trui is bovengemiddeld vaak verkocht, dus je kunt zeggen dat het een succes was."

Hoe het zit met de spelfouten? "Bij dit specifieke artikel is een spelfout gemaakt door onze grafisch vormgever", aldus de woordvoerder. "Hier moeten we intern scherper op zijn."