Nieuws Actueel

Facebook: de hightech huisarts

Lotte Grimberg 6 oktober 2014

Facebook slaat een nieuwe weg in. De social media site is van plan te gaan fungeren als hightech huisarts. Dit blijkt uit bronnen binnen Facebook, meldt Dutch Cowboys.

KwaaltjesNiet alleen weet Facebook straks wie je bent en wat je interessegebieden zijn, maar ook wat voor kwaaltjes je hebt.

LevensstijlEen team van deskundige is naar verluidt bezig met het ontwikkelen van een preventieve zorgapplicatie, die zal gaan helpen om je levensstijl te verbeteren.Deze app zal door een research en development eenheid getest worden. De afgelopen maanden heeft Facebook verschillende vergaderingen met experts uit de medische industrie en ondernemers gehad voor de ontwikkeling van de app.

BoomingMet het nieuwe app-idee van Facebook speelt de socail media site in op de gezondheidsontwikkeling die op dit moment booming is. Facebook deed dit twee jaar eerder ook door donorregistratie te introduceren op de website.

SuccesFrank Williams, directeur van Evolent Health, is van mening dat de applicatie een mogelijk succes kan worden. Het is volgens hem wel van belang dat Facebook anonimiteit voor de mensen die de applicatie gaan gebruiken, kan garanderen.